Welke pauw gaat rotonde sieren?

Foto:

De ontwerpen  van Rogier Martens en John Spek zijn twee weken te bewonderen in gemeentehuis.

Van dinsdag 19 november tot en met dinsdag 3 december worden de twee inzendingen van respectievelijk John Spek en Rogier Martens geëxposeerd in de bovenhal van het gemeentehuis. De expositie is geopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur en op donderdag tot 20.00 uur.  Het college van burgemeester en wethouders hoopt op zoveel mogelijk reacties om te betrekken in haar uiteindelijke eindoordeel. Mogelijk eind dit jaar wordt bekend gemaakt welk ontwerp de rotonde ’t Weitje gaat sieren.
Rogier Martens over zijn ontwerp
“Als geboren en getogen Ermeloër ben ik sterk verbonden met de openbare ruimte van Ermelo. De rotonde Harderwijkerweg / Stationsstraat is een belangrijke rotonde naar het centrum van Ermelo. Ik wil hier ook een belangrijk herkenningspunt van maken.
De gemiddelde bewoner van Ermelo is behouden maar zeker niet dom. Verbeelding kan sterk bijdrage tot verbinding. Daarom heb ik gekozen voor een beeld die de suggestie wekt van een pauw. Een beeld dat in eerste instantie geen pauw lijkt maar na enkele seconde een pauw verbeeld. Omdat de Ermeloër de informatie op een actieve manier verwerkt zal het beeld langer blijven bestaan in het geheugen.
Een aantal dagen na plaatsing van de rotonde zal geen enkele beschouwer iets anders kunnen zien dan een pauw. De rotonde zal in Ermelo bekend worden als ‘de Pauwen-Rotonde van Ermelo’. Ouders en grootouders zullen de rotonde gebruiken voor hun (klein-) kinderen. Kinderen zullen het beeld spelenderwijs ontdekken. Naarmate ze ouder worden gaan ze het beeld begrijpen en ‘lezen’.”
Hufterproof
“Het totaal bestaat uit 4 objecten opgebouwd uit massief staaldikte van minimaal 12MM. Het geheel is totaal hufterproof en voldoet volledig aan het attractiebesluit. Het beeld zal met uitzondering van de begroeiing bijzonder onderhoudsarm en vandalisme bestendig zijn.”
Cookieinstellingen