En wij noemen hem…Calvin!

Cera Hulshof bedenkt naam voor nieuwe mascotte van Sportcentrum Calluna.Daarmee won het meiske vanmiddag de hoofdprijs: een jaar lang zwemmen met het hele gezin, ter waarde van €320,-.  

Esther Verhagen, wethouder sport, reikte de hoofdprijs uit in Sportcafé Calluna, dat tot de nok toe vol zat met gespannen kinderen en hun familie. Maar liefst 36 van hen waren namelijk uitverkoren voor de hoofdprijs. Niet getreurd echter wanneer hun naam eerder werd genoemd. Want de tweede prijs, een dag zwemmen en eten in het Sportcafé voor het hele gezin, en de derde prijs, een flexibeam, waren ook niet bepaald mis.
Inzet van het prijzenfestival was een kleurplatenwedstrijd en het verzinnen van een naam voor de hamerhaai, die eerder aanspoelde bij Sportcentrum Calluna. Bedrijfsleider Marcus Schuddebeurs erkende dat dit geen alledaagse gebeurtenis betrof. “Het bleek echter ééntje te zijn die dol is op kinderen, en graag wil dat ze heel goed leren zwemmen.” 
Het Sportcentrum besloot de haai als mascotte in te lijven bij de zwemschool. Vervolgens werden de zwemschoolleerlingen uitgedaagd een treffende naam te verzinnen voor het troetelhaaitje. Van de 700 uitgegeven kleurplaten kreeg de initiatiefnemer meer dan de helft terug. 
Zo kleurrijk de kleurplaten waren, zo divers waren de verzonnen namen.
Een greep uit de namenlijst: Froggy, Cas, Cleo, Katootje, Zwemmie, Sharky, Luna, Discovis, Swimpie, Koekaboera, Jolo tot Splash.
De jury ging voor Calvin omdat de eerste lettergreep verwijst naar Calluna en de tweede lettergreep naar een lichaamsdeel van de hamerhaai.

Cookieinstellingen