‘Maestro van Crescendo’: mis het niet!

Foto:

Vijf bekende Ermeloers maken zich op voor de dirigentenslag om 19.30 uur in het Kerkelijk Centrum.De zenuwen zullen de kandidaten inmiddels wel door het lijf gieren. Maar nemen we aan, als het moment daar is zullen ze vlammen.

Eén ding staat vast, garandeert de organisatie, het zal hoe dan ook een onvergetelijke avond worden.
Want het wordt genieten geblazen van het pronte voorkomen van burgemeester André Baars, de ‘van oor tot oor-smile’ van Bonnie Wopereis, Gert Koelewijn die de zaal moeiteloos in vervoering brengt en Theo Frank die vrolijk de toon aangeeft of doet hij dagelijks niets anders.
Grietje-Akke de Haas, zo gaan de geruchten, is haar dirigentenstokje ( lees kluts) op het moment even kwijt. Vanaf deze plaats geven we haar een warme aai over de bol met de verzekering dat het stokje háár wel terugvindt.
Kandidaten, muzikanten van Crescendo en dirigent Ralph Peters:  “Veel succes gewenst en sla je slag bij dit bijzondere concert!”
Om 19.30 uur vanavond barst de strijd los in het Kerkelijk Centrum. In de eerste ronde zullen de vijf kandidaten ieder een muziekstuk dirigeren. Er is gekozen voor de volgende stukken: The Exodus  Song, The Ludlows en de Bolero. In de pauze die volgt kiezen de vakjury, het orkest en het publiek ieder een finalekandidaat. 
Na de pauze zullen deze drie finalisten allemaal hetzelfde stuk dirigeren: ‘Wien bleibt Wien’. Op die manier kan de vakjury de finalisten het beste beoordelen. Na de bekendmaking van de winnaar zal het harmonieorkest nog een afsluitend stuk spelen onder leiding van haar eigen dirigent: Ralph Peters.
Voorafgaand aan het concert hebben de kandidaten al een heel traject doorlopen. Dirigeren is niet iets wat je zo maar even kunt doen. Alle kandidaten hebben een individuele les van ongeveer 2 uur gehad van Ralph Peters. Ze hebben opnames van de te dirigeren werken mee naar huis genomen om vooral thuis nog eens flink te oefenen. 
Er is een repetitiemiddag geweest met het orkest. Bovendien heeft elke kandidaat een halve repetitieavond met het orkest gehad. 

Cookieinstellingen