Geen ramp bataljon vertrekt uit Ermelo

Foto:

De Generaal Spoorkazerne gaat er in arbeidsplaatsen nog steeds op vooruit.

Dat zegt Ruud van Eijle, fractievoorzitter van ChristenUnie Ermelo die reageert op de laatste ontwikkelingen rond het 45e Pantserinfanteriebataljon. 
Want vierde de ChristenUnie nog geen twee weken terug een klein feestje op de kazerne vanwege het behoud van het bataljon voor Ermelo, nu is bekend geworden dat deze tóch vertrekt naar Havelte. Wat in een eerder stadium overigens ook de bedoeling was. 
De beslissing is volgens Van Eijle genomen in goed overleg met minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert, ChristenUnie-leider Arie Slob en de gemeente Ermelo. In ruil voor het vertrek van het bataljon krijgt de kazerne echter het Instituut Defensie Geneeskundige Opleidingen (IDGO) er voor terug. De IDGO die nu in Hilversum huist, biedt bijna alle geneeskundige opleidingen aan voor de Koninklijke Marine, -Landmacht, -Luchtmacht en -Marechaussee. Tel daar de komst van de Koninklijke Militaire School vanuit Weert bij op, rekent Van Eijle voor, dan spreek je al  snel over 700 tot 1000 arbeidsplaatsen. 
Of het 45e Pantserinfanteriebataljon nu gehuisvest is in Ermelo of Havelte, het allerbelangrijkste is vindt Van Eijle, dat de manschappen hun baan behouden.
Daar heeft de ChristenUnie met succes voor gewedijverd. Het kabinet was namelijk van plan het bataljon weg te bezuinigen.
Cookieinstellingen