Rollator-dansers lyrisch over Ermelo

Foto:

Terugblik op de voor het eerst gehouden Nederlands Rollator Dans Evenement.De Nederlandse Stichting voor Rollator Dans (NSRD) kijkt uiterst tevreden terug op eerst gehouden Nederlands Rollator Dans Evenement dat zondag werd gehouden in de de Heerlickheijd van Ermelo.

Dit meldt NSRD in een persbericht:

“Geweldig, in een woord geweldig!” Zondag 20 oktober 2013 zong Ronnie Tober deze woorden op een volle dansvloer in het prachtige en sfeervolle hotel, de Heerlickheijd van Ermelo, tijdens het Eerste Open Nederlandse Rollatordansevenement.
Wie had voorzien dat juist deze woorden zó van toepassing zouden zijn?
Ochtendprogramma
In de ochtenduren waren zo’n 40 geïnteresseerden actief tijdens drie groepsgesprekken met als gastsprekers: 
· Peter van Wouw, huisarts (over de positieve gezondheidseffecten van dans) 
· Margot Eras, interieurarchitect (de rollator danst, danst de rollator) 
· Ilan Vooijs van sponsor Vegro over veilig rollatorgebruik en diverse typen rollators.
Het ochtend gedeelte werd afgesloten met het aanleren van de Paso Doble (dans van het jaar), welke op een inspirerende wijze werd verzorgd door Luciël Stapel en Jannie van de Stroet.
Middagprogramma
Ongeveer 100 personen waren ’s middags bij het ‘Thé Dansant’ aanwezig, onder deze gasten bevonden zich tevens de burgemeester van Ermelo, de heer A.A.J. Baars en de voorzitter van de NADB, mevrouw B. Kester. Dit eerste ‘Rollatordans Evenement’ werd dan ook officieel geopend door de burgemeester. 
Na een mooie dansdemonstratie van Marloes Poelsema en Luciël Stapel en een rondje vrij dansen werd de Paso Doble aangeleerd. Een ieder deed mee en de jongste deelnemer in de kinderwagen was nog geen jaar oud, de oudste rond de 90!
Nederlands kampioenschap
Bij dit eerste officiële NK waren er deelnemers in duo met 6 paren en in combi met 3 paren. De wedstrijd werd met ademloze aandacht gevolgd en de paren kregen groot applaus. Hierna bouwde Ronnie Tober een feestje. Op en rond de vloer waren alleen maar stralende gezichten te zien!
Jeanne Assmann Award
Een imponerend en ontroerend moment was, toen mevrouw E. de Hullu-Vlaspolder en Ruud Kiel uit de handen van Jeanne Assmann de naar haar genoemde Award ontvingen. In 2002 startte Jeanne, zelf ernstig beperkt, de eerste rollatordansgroep.
Prijsuitreiking
Hierna volgde de prijsuitreiking, met tranen van blijdschap bij het paar Sylvia Vermey en Tatjana de Klerk die zowel in de duo als in de combi de allereerste Nederlandse kampioenen werden. Burgemeester Baars en mevrouw Kester reikten de medailles uit.
Na het Wilhelmus sloot NSRD voorzitter en presentator Cor van de Stroet een feestelijke dag af. Het was, zoals uit vele reacties bleek, in één woord: geweldig!’
Voor een indruk: fotoalbum NSRD 
Cookieinstellingen