Partners in duurzaamheid tijdens Huizenroute. 

Foto:

Greenteq Solutions Ermelo en Broekhuis Opel Harderwijk trekken gezamenlijk op. 

Tijdens de Nationale Duurzame Huizenroute, zaterdag 26 oktober, kunnen belangstellenden kennis maken met de GreenteqEnergyCarport met laadstation voor elektrische auto’s.
Broekhuis Opel Harderwijk stelt deze dag de elektrische auto Opel Ampera ter beschikking, voor een demonstratie met het laadstation.
Greenteq solutions het eerste bedrijf in Ermelo dat het principe van zonnepanelen heeft toegepast op een carport. Het gaat om een strak vormgegeven overkapping voor de auto waarop negen zonnepanelen zijn geplaatst, die bovendien stroom leveren aan het tevens geïnstalleerde laadstation voor elektrische auto’s. 

De Opel Ampera is niet zomaar een auto, het betreft dé eerste elektrische auto die je verder brengt. De Opel Ampera rijdt, zonder de accu tussentijds op te laden, zo’n 40 tot 80 kilometer naar gelang de omstandigheden en rijgedrag. Maar ook bij grotere afstanden blijft de Opel Ampera gewoon elektrisch verder rijden. De elektromotor wordt namelijk gevoed door een range extender (=motor generator), waardoor de actieradius wordt vergroot naar ruim 500 kilometer.

Zie ook zakennieuws.

Cookieinstellingen