Geblinddoekt door Stationsstraat

Foto:

Burgemeester en wethouders ‘schuifelen’ met blindenstok door centrum van Ermelo. 

Op vrijdagmorgen 18 oktober is het voltallige college van Ermelo, samen met de Plaatselijke Werkgroep Toegankelijkheid (PWT) gaan wandelen. 
De collegeleden kregen echter een blinddoek voor en een blindenstok ter beschikking. Aldus werden zij op pad gestuurd om te ervaren hoe lastig het is om de Stationsstraat te nemen zonder ongelukken.
De ervaringen bleken zeer verrassend voor de deelnemers. De spontane reacties waren niet van de lucht. Moeilijk, leerzaam, verhelderend en goed om in de beleidsvorming rekening mee te houden. Gelukkig konden zij elkaar helpen, want slechts een van de duo’s was geblinddoekt. Dit werd gedaan om ongelukken te voorkomen en geen gewaardeerde collegeleden kwijt te raken. Het was voor alle betrokkenen; college van burgemeester en wethouders, medewerker toezicht gemeente Ermelo Bert Klasen en de PWT een vruchtbare en leerzame ochtend. 
De reacties van diverse winkeliers en publiek waren ook erg positief. Op voorstel van de burgemeester gaan we nu ook bekijken of deze workshop ook met de Winkeliersvereniging georganiseerd kan worden. 
Bijdrage van Wim Koumans, voorzitter PWT
Cookieinstellingen