‘Kinderen horen niet dood te gaan’

Benefietgala Villa Joep! Ermelo inmiddels in volle gang.Shantykoor Ermeluiden geeft ter ere van het tienjarige bestaan vandaag een Benefietgala in de Heerlickheijd van Ermelo. Net na het middaguur is het middagprogramma afgetrapt met een heus korenfestival. Carrie ten Napel praat het het programma aan elkaar, en Jacques d’Ancona zit als jury op de eerste rij. 

Voor de koren hun opwachting maakten vermaakte een vrijwel volle zaal zich met kostelijke optredens als een flashmob, het jeugdballet onder leiding van Bernice Zwijnenberg en de vertederende Veluwse Sanghertjes van Wout van Veen.
De opbrengst van het Benefietgala is bestemd voor Villa Joep, het fonds tegen Neuroblastoom kinderkanker. Dit is een zeldzame vorm van kinderkanker met een overlevingskans van maar 30 procent. Neuroblastoom komt in Nederland bij ‘slechts’ 25 kinderen voor, een te beperkt aantal om onderzoek naar te doen. Daarom stimuleert en financiert Villa Joep onderzoek. De stichting is opgericht door ouders die hun zoon Joep verloren aan deze agressieve vorm van kinderkanker. 
Jelle Renes, vrijwilliger van Villa Joep, heeft in 2006 zijn zoontje Siebe op vierjarige leeftijd verloren aan deze agressieve vorm van kinderkanker. Hij informeerde de zaal graag over Neuroblastoom. 
“In 2004 kreeg Siebe Neuroblastoom, een vrolijk mannetje van nog geen twee jaar oud. Hij kreeg zware chemokuren, een operatie, beenmergtransplantatie en bestraling. Na zes maanden was Siebe ‘schoon’. In 2006 kwam de ziekte terug en is Siebe overleden. De kwaadheid en en het verdriet wat je dan voelt. Het mag niet, het is zo zonde. Waarom overlijden kinderen aan deze ziekte?!”
Renes schokte de zaal met het feit dat  het aantal kinderen dat lijdt aan deze vorm van kanker niet interessant genoeg is voor de farmaceutische industrie om onderzoek naar te doen. “Daarom stimuleert en financiert Villla Joep het onderzoek, met het ultieme doel om ieder kind met Neuroblastoom te genezen.” 
Het avondprogramma start om 19.30 uur, met onder meer optredens van Speelman en Speelman, Lions Combo,  Danny Vera en Erik Hulzebosch. Er zijn nog kaarten beschikbaar.
Voor meer informatie: www.benefietgala-villajoep.nl.
Cookieinstellingen