Ondernemer in centrum Ermelo mag het zeggen

Vandaag stemmen winkeliers voor of tegen centrummanagement.De stemmen worden vanmiddag om vijf uur geteld in het gemeentehuis onder het scherpe toezicht van een notaris. Vanavond wordt de uitslag bekend gemaakt via de website van de Ondernemersvereniging Ermelo (OVE).

Het centrummanagement is één van de speerpunten van Beter Ermelo, een initiatief van de gemeente Ermelo voor een aantrekkelijk centrum.

De OVE en de gemeente Ermelo juichen het invoeren van centrummanagement per januari 2014 toe. Ook gaan de twee partijen voor het instellen van een Ondernemersfonds, het invoeren van een reclameheffing en een bijdrage van de gemeente voor de financiering van de maatregel.
Als argument voert wethouder Jan van den Bosch via de website Beter Ermelo aan: 
“Invoering van centrummanagement ondersteunt onze ambitie om het centrum van ons dorp aantrekkelijker te maken, te verlevendigen, en daarmee meer bezoekers naar Ermelo te trekken. Daarom willen wij als gemeente zelf ook investeren in deze maatregel. Dan praten we over een bedrag van € 100.000 verdeeld over de eerste drie jaar.”

OVE-voorzitter Dick van Leeuwen is van mening: ‘Het bestuur van de OVE is overtuigd van de positieve effecten van centrummanagement voor het centrum van Ermelo. Denk bijvoorbeeld aan het aanstellen van een professionele centrummanager, het realiseren van nieuwe evenementen, evenementen die er al zijn nog beter maken, het bestrijden van leegstand en zorgen voor tijdelijke invulling van leegstaande panden. Als ondernemers gezamenlijk investeren en samenwerken is een must, willen we ons centrum behouden en vooral versterken.’
Stemt de meerderheid vandaag voor de plannen, dan kan centrummanagement in Ermelo werkelijkheid worden. Het College van burgemeester en wethouders stelt vervolgens aan de gemeenteraad voor een reclameheffing in te voeren. De raad neemt hierover op 28 november een besluit.
Cookieinstellingen