Popkoor 4-us zingt voor Villa Joep

Foto:

Meiden treden op tijdens spetterend Benefietgala in de Heerlickheijd. 

Bijdrage van Arda Konings
‘Wat is er mooier dan, in plaats van een eigen feest, een Benefietgala te organiseren voor een goed doel?’
Dat was de gedachte van Shanty- en Gezelligheidskoor Ermeluiden die zijn tienjarig jubileum dit jaar viert. De gehele opbrengst van het feestelijke gala dat plaats vindt op zaterdag 12 oktober in Golden Tulip De Heerlickheijd van Ermelo, komt ten goede aan ‘Villa Joep’, het landelijke fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. Het fonds ontleent zijn naam aan het jongetje Joep, welke op vierjarige leeftijd overleed aan de gevolgen van deze vorm van kinderkanker.
Genezingskansen van neuroblastoom tumoren zijn schrikbarend laag. Het ultieme doel van ‘Villa Joep’ is ieder kind met neuroblastoom kinderkanker te genezen. Voldoende onderzoek naar nieuwere behandelingsmethoden kost veel geld en alle donaties die ‘Villa Joep’ ontvangt worden voor honderd procent daar aan besteed.
Er zal een middag- en avondprogramma plaatsvinden waarbij de bezoekers ’s middags getrakteerd worden op een wervelende Korenmiddag. De van radio en TV bekende journalist en jurylid Jacques d’Ancona zal zal in de stijl van het TV programma  ‘Korenslag’ op zijn eigen deskundige wijze, de optredens beoordelen en voorzien van commentaar. 
De meewerkende koren zijn Musical- en Popkoor Ermelodie, Black Gospel&Soul Choir The People United, Koor Eigenwijs, de Veluwsche Sanghertjes, Ermeluiden en Popkoor 4-us.
Dirigent Wim van Beek van Popkoor 4-us: “We doen uiteraard heel graag mee aan deze happening en hebben ons, naast het drukke repetitieschema voor het korenfestival waaraan wij deelnemen in De Doelen, enthousiast voorbereid voor het Benefietgala. Elk deelnemend koor treedt na elkaar op met een aantal nummers. 
De meiden zingen onder andere liedjes van Abba, Enya, Coldplay en bij een nummer van Celtic Woman treedt ook Ballet- en Dansstudio Ermelo op. 
De koormiddag sluit af met een canon van Marten Kamminga waarbij ook het publiek wordt uitgenodigd om mee te doen”. 
Het avondprogramma bevat optredens van Lions Combo, Live-act Soul4Mation, Niels Span, Speelman en Speelman, Erik Hulzebosch en Band Danny Vera.
Voor meer informatie en reserveren van kaarten: www.benefietgala-villajoep.nl 
Cookieinstellingen