Welke buurt wordt de ‘Leukste straat van Ermelo’?

Tien buurten strijden vandaag om de felbegeerde prijsbeker.Het bruist van de buurtactiviteiten die worden gehouden in het kader van Burendag Ermelo, waarmee ons dorp aanhaakt bij de Nationale Burendag 2013. 

Dit jaar gaat het om een bijzondere editie van Burendag Ermelo. Het is Buurtbemiddeling van MD Veluwe, Stichting Pinel, Stichting Welzijn Ouderen, de wijkagent, gemeente en woningcorporatie UWOON er namelijk alles aan gelegen dat de samenhang in de wijken verder wordt vergroot. Met een terugtredende overheid moeten we ons meer verantwoordelijk voelen voor elkaar en onze leefomgeving, is het credo.  
Buurt De Achtschepel weet er wel raad mee, zo laat Kirstin Lubbers van de organisatie weten. “Hier in de buurt wonen mensen van verschillende culturen. Met de Oud Hollandse spelletjes willen we hen de Nederlandse cultuur bijbrengen, en de saamhorigheid onderling vergroten. We organiseren wel eens vaker een buurtbarbecue, maar dan sluit niet iedereen aan. Vandaag wel, omdat we het ruim van tevoren hebben aangekondigd.”
Of De Achtschepel wordt uitgeroepen tot de ‘Leukste straat van Ermelo’ durft ze niet te zeggen. “Burgemeester André Baars jureert, die is vanmorgen langs geweest. Hij heeft met het linedancen meegedaan, met iedereen gekletst, een feesthoedje gedragen én een bos bloemen van ons gehad om hem een beetje te paaien. Dus wie weet.”
Vanmiddag om half vier bij Stichting Pinel aan het Raadhuisplein, maakt Baars de winnende straat bekend.
Volg de ‘Leukste straat van Ermelo’ via facebook

Cookieinstellingen