In het spoor van Luther en Bach

Foto:

Op dinsdag 14 januari  vindt de vierde avond plaats in de beroemde cyclus.Op dinsdag 14 januari  vindt de vierde avond in de cyclus: ‘In het spoor van Luther en Bach’ plaats. Deze keer behandelen ds. P.A.Verbaan en ds.R.M.Wahl :  ‘Tussen Rome en Geneve, Canterbury en Wittenberg’. 

De bijeenkomst  wordt gehouden in de Zendingskerk, Harderwijkerweg 1. Aanvang 20.00 uur. Graag aanmelden bij Marianne Hardeman: per e-mail: info@vormingentoerusting.nl of telefonisch: 0341-266188/0610612829.  Er wordt een bijdrage van 3 euro p.p. gevraagd.

Toelichting:

Luther en Bach: Ze hebben de wereldgeschiedenis veranderd en woonden in hetzelfde dorp.
Bach wordt wel de vijfde evangelist genoemd, omdat zijn muziek al bijna tweehonderd jaar zeer velen met het evangelie in aanraking brengt. En moeten we Luther nog toelichten? Vanaf de lagere school hebben protestantse christenen over hem gehoord. Nu echter naderen we  het jaar 2017: het jaar waarin we gedenken dat Luther 500 jaar geleden zijn stellingen aan de deur van Wittenberg spijkerde en zo de klokkenluider werd van een Nieuwe Tijd en een ander Europa. In Duitsland worden al volop voorbereidingen getroffen.
In de cyclus ‘In het spoor van Luther en Bach’ leren we deze twee grote Duitse beroemdheden nader kennen, hun denkwereld en leefomgeving.
Voor belangstellenden is er wellicht ook een mogelijkheid om in de lente een week op reis te gaan naar hun geboortegrond; letterlijk in het spoor te gaan van én Luther én Bach.  
Cookieinstellingen