Vernieuwde Stationsstraat Ermelo nog niet helemaal naar wens

Foto: Jeanne Dijkstra

De voltooiing van de Stationsstraat nadert met rasse schreden. Nog voor het einde van deze maand verwacht het college dat alles klaar zal zijn. Maar dat betekent nog niet dat alle wensen zijn vervuld.

Door Jeanne Dijkstra

Je zult maar invalide zijn en je autootje geparkeerd hebben op het prachtige nieuwe Raadhuisplein. Maar hoe moet je dan de trap op? Oeps, foutje bedankt! Een plank kan misschien tijdelijk soelaas bieden? Maar er zijn nog meer zaken die nog wat aandacht behoeven. Dat vond althans de commissie Infra & Ruimte, die dinsdagavond een flink lijstje met wensen presenteerde ten aanzien van centrumontwikkeling.

Anneke Knoppert (PE) had ze opgespaard en omdat het steeds te laat werd tijdens de commissieavonden, was het een waslijst geworden: een openbaar toilet, een watertappunt, hanging baskets met bloemen, meer fietsnietjes bij het Raadhuisplein en elders in het dorp. ”Want, zo sprak ze, “bij het gemeentehuis stromen de nietjes over van de fietsen, een goed teken, maar je kunt je fiets amper kwijt en ik schaam me het te zeggen, maar ik zou haast met de auto komen, een griezelige gedachte.”

Verder verrijdbare bloembakken op het Raadhuisplein, bordjes bij de Bree dat fietsers wel naar de Groeneweg mogen afslaan, evaluatie Centrummanagement, gevelverbetering Enk voor huurders of pandeigenaar, illuminatieplan met magische verlichting, meer bankjes en prullenbakken, want ook die stromen over, en “Waar zijn het leugenbankje en het beertje gebleven?” Monique van den Broek (VVD) wilde weten of de beschadigingen aan de natuurstenen plateaus nog werd hersteld en Bart van der Knaap (BBE) vroeg aandacht voor de drempels in Oost als oversteekplaatsen. Hij vond dat de auto’s er niet te gast waren maar eerder de voetgangers. Verder zag hij wel wat in een fietsverbinding van West naar Oost via het centrum tussen oude pand Jonker en achter het postkantoor door wanneer het nieuwe pand Schoenenreus gerealiseerd zou worden. ”Of het ook van Oost naar West mocht zijn”, grapten de andere commissieleden.

Lees verder op Ermelonext.nl

Reacties

Cookieinstellingen