Toekomstvisie Stationsstraat-Oost Ermelo in ijskast gezet

Foto: Archief: Grietje-Akke de Haas

De besluitvorming over de Toekomstvisie Stationsstraat-Oost wordt stopgezet. Dat heeft het college van Ermelo besloten. De bewoners hebben hierover al een brief gehad.

Door Jeanne Dijkstra

Dinsdagavond 10 mei stond dit onderwerp op de commissieagenda van Ruimte & Infra. De commissie besloot unaniem pas op de plaats te maken en te wachten op de nieuwe Omgevingswet die in 2018 gaat gelden.

Doel van de Toekomstvisie was de reguliere detailhandel in Stationsstraat-Oost niet te verruimen en op termijn de uitstraling van deze straat te verkleuren naar een gemengde straat met een mix van functies, waaronder horeca. De winkeliers en bewoners van Stationsstraat-Oost reageerden echter furieus en gaven aan dit helemaal niet te willen, klik HIER voor eerdere berichtgeving. Daarop werden op verzoek van de commissie door het college nogmaals bijeenkomsten georganiseerd met de omgeving: bewoners, ondernemers en pandeigenaren.

Op basis van die gesprekken werd het rapport aangepast, zoals geen uitbreiding van zware horeca en ook werd de ‘sterfhuisconstructie’ voor detailhandel uit de visie gehaald. Maar ook de aangepaste versie van de Toekomstvisie Stationsstraat Oost kon de goedkeuring van de belanghebbenden in dat gedeelte van de straat niet wegdragen. Er werden vijftien reacties gegeven en een handtekeningenactie gehouden. Bewoners klagen onder meer over het wildplassen van het uitgaanspubliek tegen voordeuren en de overlast van beschonken schreeuwers in de nachtelijke uren.

Wethouder Jan van den Bosch zei het te betreuren dat het draagvlak ontbreekt bij bewoners en ondernemers in dit gedeelte van de Stationsstraat. “Onze bedoeling was juist duidelijk te zijn naar de toekomst en positieve effecten te creĆ«ren. Het is even slikken dat het zo is misgegaan.”

Reacties

Cookieinstellingen