CDA Gelderland wil schot in zaak camping de Haegehorst Ermelo

Onlangs brachten Provinciale Staten een werkbezoek aan twee ondernemers op de Noord-Veluwe, waaronder camping de Haegehorst in Ermelo. Deze twee ondernemers zijn al een zeer lange tijd bezig met de procedures en regelgeving rond het ondernemen in Natura 2000 gebied.

Naar aanleiding van dit werkbezoek hebben Bert Komdeur en Daisy Vliegenthart van de CDA-Statenfractie vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten van Gelderland. De CDA-Statenleden willen graag weten waarom deze procedures zo lang duren en wat de provincie kan doen om dit te versnellen.

“De natuur op de Veluwe is prachtig en moet ook goed beschermd worden”, aldus Komdeur, “Tegelijkertijd is de natuur ook de economische kracht van de Veluwe en moet die, binnen de huidige kaders en regels, benut kunnen worden.”

“We willen graag weten of de regels niet eenvoudiger kunnen, of de doorloopsnelheid kan worden verkort, zodat ondernemers sneller duidelijkheid hebben of hun initiatief of idee haalbaar is. Als je 6 jaar moet wachten op duidelijkheid, dan loopt je als ondernemer een zeer groot risico dat je idee al is achterhaald”, reageert Vliegenthart.

  • De Statenleden verwachten in januari een antwoord op de aan Gedeputeerde Staten gestelde vragen en zullen vervolgens afwegen of zij vervolg geven aan hun vragen.

52EN Vliek uitverkoop

Reacties

Cookieinstellingen