Monique van den Broek benoemd tot fractievertegenwoordiger VVD Ermelo

Na de leegloop bij VVD Ermelo aan raadsleden en fractievertegenwoordigers, heeft de fractie mevrouw M. van den Broek voorgedragen als kandidaat fractievertegenwoordiger voor VVD.

Door Jeanne Dijkstra

Nadat de geloofsbrieven waren onderzocht en in orde werden bevonden, werd zij benoemd en geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 december.

De nieuwe fractievertegenwoordiger is een oude bekende in politiek Ermelo. Zij was namelijk eerder al gedurende 8 jaar raadslid voor VVD Ermelo. De VVD Ermelo liep afgelopen jaar flinke averij op. Zo verdween eerst oud-wethouder Esther Verhagen vorig jaar van het toneel, nadat de VVD in Ermelo bij de gemeenteraadsverkiezingen veel stemmen verloor. Vervolgens moest VVD afscheid nemen van raadslid Henk van Bruggen, die zich gedwongen zag om gezondheidsreden terug te trekken uit de politiek. Vervolgens stapten fractievoorzitter Hugo Weidema en fractievertegenwoordiger Daniëlle Terpstra op, wegens het aantreden van Désirée Meijsen in de raad. De laatste was niet bereid om haar raadszetel op te geven. In de plaats van Hugo Weidema, trad Rijk Hammer aan als fractievoorzitter.

Door VVD Ermelo werd de aanstelling van de fractievertegenwoordigers Arja Schuurmans en Hans Noordenbos aangekondigd net voor de zomer dit jaar. Deze benoeming werd echter op 9 juli weer ingetrokken, nadat Arja Schuurmans in opspraak was geraakt wegens een uit de hand gelopen burenruzie over een paardrijhal die illegaal zou zijn uitgebreid.

Reacties

Cookieinstellingen