ChristenUnie Ermelo wil Serious Request spekken

Donderdag 17 december 2015 tijdens de raadsvergadering roept ChristenUnie Ermelo roept het College van Burgemeester & Wethouders in een motie op om een bijdrage te geven aan goede doelen, waaronder de plaatselijke actie van Serious Request.

Dit meldt ChristenUnie Ermelo in een persbericht

Samen met het Rode Kruis vraagt Serious Request aandacht voor jongeren die moeten overleven onder de meest extreme omstandigheden in Syrië, Zuid-Soedan, Jemen en de Centraal Afrikaanse Republiek. The ‘next generation’ verdient toekomstperspectief, maar daarvoor is wel opleiding en persoonlijke ontwikkeling nodig.

De fractie van de ChristenUnie Ermelo heeft advies ingewonnen bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het staat gemeenten vrij om steun te geven aan goede doelen die verder reiken dan de eigen gemeentegrenzen, aldus de VNG.

Ruud van Eijle, fractievoorzitter van ChristenUnie Ermelo, roept het college op een bedrag van minder dan 20 eurocent per inwoner voor de actie van Serious Request beschikbaar te stellen. “In de donkere dagen voor kerst zijn we dankbaar dat we het zo goed hebben in ons prachtige Ermelo, maar willen we met een financiële bijdrage laten zien dat we als één gemeente in deze wereld ook oog hebben voor de nood elders in de wereld.”

Reacties

Cookieinstellingen