CDA Ermelo wil Trotse Pauwenprijs voor jonge vrijwilliger

Tijdens de raadsvergadering van donderdag 17 december pleit het CDA Ermelo ervoor om jonge vrijwilligers meer te waarderen. Het gaat hier om jongeren tot en met 27 jaar, die zich vrijwillig inzetten voor de Ermelose samenleving, bijvoorbeeld voor hun sportvereniging of kerk.

Dit meldt CDA Ermelo in een persbericht

Woordvoerder Sarath Hamstra: “Zoals voor zoveel dingen, geldt ook voor vrijwilligerswerk: jong geleerd is oud gedaan. Jonge vrijwilligers komen vaak niet in aanmerking voor een waardering of prijs voor hun vrijwilligerswerk, omdat ze het te kort doen. Toch zijn zij in de korte tijd al erg waardevol voor de samenleving en dat mag gewaardeerd worden. Bovendien draagt juist het enthousiasme van jongeren bij aan een dynamische omgeving en energie voor verenigingen, organisaties en daarmee de leefbaarheid van Ermelo.”

De motie die het CDA Ermelo indient krijgt de naam ‘Trotse Pauwenprijs’ en heeft als doel dat vrijwilligersorganisaties Stichting Welzijn Ermelo en de Ermelose Jongerenraad jaarlijks een prijs mogen uitreiken aan dé jonge vrijwilliger van dat jaar. Het geldbedrag dat hiermee gepaard gaat, mag de jongere investeren in zijn vereniging, club, kerk of initiatief. Hamstra: “Op deze manier belonen we de jongere voor zijn of haar werk en stimuleren zo hopelijk ook andere jongeren om hetzelfde te doen. De exacte invulling laten we bij Stichting Welzijn Ermelo en de Ermelose Jongerenraad, aangezien zij de jonge vrijwilligers goed kennen. Deze motie is een steuntje in de rug voor hen.”

  • Ook coalitiepartijen Progressief Ermelo en ChristenUnie staan sympathiek tegenover de motie en verklaren deze te ondersteunen. Beide partijen hebben vrijwilligerswerk ook hoog in het vaandel en ondersteunen dit waarderingsteken.

Reacties

Cookieinstellingen