CDA Ermelo en Progressief Ermelo willen gratis parkeren voor iedere inwoner

Aankomende donderdag worden de gemeentelijke belastingen en legeskosten door de gemeenteraad behandeld. Voor CDA Ermelo en Progressief Ermelo reden om een amendement in te dienen waarin zij voorstellen om de legeskosten voor de gehandicaptenparkeerkaart gratis te maken.

Dit melden beide partijen in een persbericht

CDA Ermelo en Progressief Ermelo (PE) pleiten voor een gelijkwaardige behandeling van iedere Ermelose inwoner. Woordvoerders René Arts (PE) en Erik van der Weide (CDA Ermelo) stellen: “In Ermelo is er sprake van gratis parkeren als gemeentelijk beleid. Het mag wat ons betreft nooit zo zijn dat mensen met een lichamelijke beperking, dan wel kosten moeten maken voor hun parkeerkosten.” Het huidige raadsvoorstel stelt een verhoging voor van de gehandicaptenparkeerkaart tot €200. Het CDA Ermelo en Progressief Ermelo zijn het er over eens dat dit niet rechtvaardig is en vinden dat er geen kosten voor het aanvragen van een gehandicaptenparkeerkaart mogen worden doorberekend aan de ontvanger.

Solidariteit en rechtvaardigheid
Als mensen met een lichamelijke beperking in aanmerking komen voor een gehandicaptenparkeerkaart betekent dit in de praktijk dat zij vaak minder mobiel zijn. De gehandicaptenparkeerplaatsen en daarmee de gehandicaptenparkeerkaarten zijn daarom ook hard nodig om deze mensen tegemoet te komen zodat zij volop kunnen participeren in de samenleving. René Arts en Erik van der Weide: “Het voelt onrechtvaardig dat mensen die gebruik moeten maken van een gehandicaptenparkeervoorziening wel moeten betalen voor hun parkeerkosten. PE en het CDA Ermelo vinden dat de gemeente zich hier meer solidair kan tonen. Uiteindelijk gaat het beide partijen om de solidariteit en rechtvaardigheid in een samenleving waarin iedereen mee kan doen.”

  • Ook ChristenUnie Ermelo-raadslid Ruud van Eijle benadrukt dat CU sympathiseert met het amendement en zal er donderdag mee instemmen.

Reacties

Cookieinstellingen