CDA Ermelo neemt het op voor chronisch zieken en gehandicapten

CDA Ermelo neemt het op voor chronisch zieken en gehandicapten. Dit meldt de CDA Ermelo-fractie in een persbericht:

Vanaf 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de WMO, de Jeugdzorg en de (arbeids-)Participatiewet. De gemeenten hebben een bijbehorende som geld overgedragen gekregen van het Rijk en de provincie. Landelijke regelingen zijn daarmee afgeschaft of opgeheven. Zo zijn ook de bijdragen voor chronisch zieken en gehandicapten (wtccg en CER) afgeschaft. Dit is voor het CDA Ermelo onacceptabel.

Deze doelgroep maken namelijk, als gevolg van hun ziekte en/of handicap, vaak grote kosten. Deze werden deels gecompenseerd door het Rijk, maar vanaf 2015 niet meer. Uit onderzoeken weet het CDA Ermelo dat vooral mensen met een heel laag inkomen of uitkering hierdoor in financiële problemen komen. De CDA Ermelo-fractie heeft in april dit jaar het College gevraagd onderzoek te doen naar de financiële gevolgen voor de chronisch zieken en gehandicapten die in Ermelo wonen.

Woordvoerder Cor Louwerse: “Wij willen weten of en hoeveel inwoners hierdoor in financiële problemen komen, zodat wij onze verantwoordelijkheid voor deze inwoners kunnen nemen.”

Op woensdag 2 december 2015 zal de CDA Ermelo-fractie het College hierop bevragen.

Banner TexSaloon darten

Reacties

Cookieinstellingen