Gemeenteraad Ermelo neemt afscheid van VVD-er Rijk Hammer

Het waren maar vier maanden, maar ze waren goed besteed. Fractievoorzitter Rijk Hammer, tijdens die vier maanden fractievoorzitter van VVD Ermelo, noemde die maanden onvergetelijk.

Door Jeanne Dijkstra

“Ik heb nooit geweten dat ik het zo leuk zou vinden”, zei hij donderdagavond bij zijn afscheid van de raad.

Ook zei hij dat in die tijd zijn beeld van de ambtenaren totaal was gekanteld. “Ze werken heel hard en ik kreeg hulp van alle kanten. Het was als een warm bad. Hier in Ermelo wordt het gezegde ‘het is zaliger te geven dan te ontvangen’ in de praktijk toegepast. Wat mij in die vier maanden is overkomen, was mij in mijn hele leven niet eerder overkomen. Wat had ik gemoeten zonder de griffie? Er is heel veel tijd en energie in mij gestoken en dat heb ik zeer gewaardeerd.”

Toch gooide Hammer er het bijltje bij neer. “Er was een conflict bij VVD Ermelo en ik heb het besluit genomen mijn raadszetel beschikbaar te stellen. Het lukte niet in de fractie om tot een vruchtbare constructieve samenwerking te komen. Het bestuur heeft deze uitweg aangenomen. Ondanks alles was het een fantastische ervaring die ik zal bijschrijven in mijn cv en in mijn memoires. Ik zal deze tijd koesteren.” Hammer vroeg de voorzitter of hij zijn naambordje mee mocht nemen als souvenir. “U moet wel van goede huize komen om dit verzoek te weigeren”, voegde hij daar aan toe. Hammer verklaarde dat het hem oprecht speet te vertrekken.

Lees verder op Ermelonext.nl

Banner OosterhoffPoolen 300x125

Reacties

Cookieinstellingen