CDA Ermelo wil Ermeloërs beter betrekken bij nieuwe bouwplannen

Donderdag 19 november spreekt de gemeenteraad over het nieuwe welstandsbeleid. CDA Ermelo is blij met dit nieuwe beleid, maar wil inwoners nog meer betrekken bij nieuwe bouwplannen in het dorp.

Dit meldt CDA Ermelo in een persbericht.

CDA-raadslid Karel de Greef: 
“Bij het nieuwe welstandsbeleid kiest de gemeente uitdrukkelijk voor het dorps karakter. Er wordt ook beter vastgelegd wat wel en niet gewenst is. Door duidelijker regels kunnen meer aanvragen snel en zonder veel rompslomp goedgekeurd worden. Dat levert tijdswinst en besparing op. Ook wordt beter geregeld dat in bijzondere gebieden, zoals het oude centrum, alleen nog nieuwe gebouwen komen die ook echt in de omgeving passen. Dat ging in het verleden nog wel eens mis.

CDA Ermelo wil dat belanghebbenden eerder en beter betrokken worden bij bouwaanvragen. Door omwonenden sneller en duidelijker te informeren over nieuwe bouwplannen in hun buurt voorkom je onnodige bezwaren en overlast, stelt raadslid Karel de Greef van het CDA. Juist omwonenden zijn belanghebbenden. Het is ook hun buurt en hun uitzicht, dus hun mening is belangrijk.

CDA Ermelo zal hier donderdag in de gemeenteraad aandacht voor vragen. Samen met o.a. Progressief Ermelo en ChristenUnie Ermelo wordt een aanpassing in het nieuwe, nog goed te keuren welstandsbeleid voorgesteld. Het is de bedoeling dat de afspraak wordt toegevoegd dat alle plannen die de Commissie Omgevingskwaliteit (de voormalige welstandscommissie) bespreekt vooraf bekend worden gemaakt worden. En dat direct omwonenden bericht krijgen wanneer een bouwplan in hun buurt besproken wordt. Dit initiatief past in het streven om beoordeling van plannen en besluitvorming door de gemeente zo transparant mogelijk te laten plaatsvinden.”

Banner Van Panhuis Bouw 300x125

Reacties

Cookieinstellingen