Rijk Hammer stapt nú al uit fractie van VVD Ermelo

VVD Ermelo-raadslid en fractievoorzitter Rijk Hammer heeft vandaag, vrijdag 6 november, zijn ontslag ingediend bij burgemeester André Baars. Hammer verklaart dat het hem niet lukt tot een vruchtbare en zinvolle samenwerking met het andere fractielid te komen.

Hoewel Hammer geen naam noemt in zijn persverklaring gaat het om VVD Ermelo-raadslid Désirée Meijsen. Saillant detail is dat Hammer op 2 juli dit jaar Hugo Weidema opvolgde als vervanger, omdat deze eveneens niet met Désirée Meijsen door ‘de bocht kon’, evenals voormalig fractievertegenwoordiger Daniëlle Terpstra en Henk van Bruggen die om gezondheidsredenen afscheid nam van VVD Ermelo.

Hammer toog vol goede moed aan zijn raadswerk voor VVD Ermelo, zo valt op te maken uit de persverklaring. Temeer omdat hij 2 capabele VVD Ermelo-leden (Arja Schuurmans en Hans Noordenbos, die overigens nooit officieel zijn geïnstalleerd) bereid had gevonden hem als fractievertegenwoordigers te ondersteunen. “Inmiddels hebben wij drieën moeten vaststellen dat het ook ons niet lukt tot een vruchtbare en zinvolle samenwerking met het andere fractielid te komen.”

Het bestuur van VVD Ermelo accepteert het ontslag van Rijk Hammer. “Helaas is de nieuwe fractie er de afgelopen tijd niet in geslaagd een effectieve samenwerking op te zetten. Het bestuur betreurt dit. Voor Rijk Hammer was de ontstane situatie aanleiding zijn raadszetel ter beschikking te stellen. Het bestuur vindt het van belang dat er zo spoedig mogelijk een raadsfractie ontstaat, bestaande uit personen die effectief met elkaar kunnen samenwerken.

Hammer neemt tijdens de raadsvergadering van donderdag 19 november afscheid van de Ermelose gemeenteraad.

Reacties

Cookieinstellingen