Mantelzorgcompliment in Ermelo verhoogd naar 100 euro

Wethouder Klappe verhoogt het mantelzorgcompliment naar 100 euro. Dit meldt Progressief Ermelo in een persbericht.

In de discussie over de invulling van de jaarlijkse mantelzorgwaardering drong Progressief Ermelo (PE) maandagavond 2 november in de commissievergadering Samenleving op een ruimhartig(er)beleid. Raadslid Kleijnen (PE) vond het een goede zaak dat het college nadacht over allerlei vormen van activiteiten en ondersteuning voor de mantelzorgers, maar een geldelijke blijk van dank en erkenning wordt zeker op prijs gesteld.  “Deze geluiden horen wij van de stichting Alzheimer Nederland afdeling Noord West Veluwe alsook van Mezzo, de landelijke vereniging voor iedereen die zorgt voor een naaste.”

Tot en met vorig jaar ontvingen mantelzorgers via het Rijk ieder jaar 200 euro. Vanaf dit jaar is de mantelzorgwaardering een taak van de gemeente. De 50 euro die het college nu in gedachten had vond Progressief Ermelo te mager. Ook CDA en CU waren deze mening toegedaan. Daarop zegde wethouder Klappe toe het mantelzorgcompliment op te hogen naar 100 euro.

Van 9 t/m 13 november is het de Week van de Mantelzorg. Voor zover ze nog niet bekend zijn bij de gemeente, worden mantelzorgers opgeroepen zich te melden bij het steunpunt mantelzorg (stichting Welzijn Ermelo/Pinel). Mantelzorgers kunnen ook aangemeld worden door derden.

Banner Scheer en Foppen Energievreters

Reacties

Cookieinstellingen