Nog steeds geen duidelijkheid over opvang vluchtelingen in Ermelo

Tijdens de gemeenteraadsvergadering van donderdagavond 15 oktober stelden diverse raadsfracties vragen over de vluchtelingproblematiek.

Door Jeanne Dijkstra

Burgemeester André Baars antwoordde dat hij nog geen concrete antwoorden kon geven op deze vragen. “Wij zijn volop in gesprek met partijen. Elk anwoord is er een in het luchtledige. Zodra er meer zekerheid is zullen de raad inlichten en in de openbaarheid treden. Maar wij bepalen dat niet, dat doet het COA en wij staan open voor hun verzoek en zullen proberen zo snel mogelijk te faciliteren.

De wetgever bepaalt het aantal en de procedure. Of vluchtelingen een urgentie verklaring krijgen ja of nee, hangt af hoe lang zij zijn ingeschreven bij de woningcorporatie en tellen de jaren van wachten. We zullen met elkaar naar oplossingen zoeken. De overheid betracht terughoudendheid en laat het aan gemeenten dat te realiseren. Wij begrijpen dat er zorgen zijn en daar hebben we aandacht voor. Al jaren hebben we veel vluchtelingen opgevangen en zelden hebben wij ongeregeldheden gezien. Laten we het probleem nuchter benaderen. Onze opdracht is vluchtelingen een veilig onderkomen te geven in een welvarend land als Nederland.”

Banner De Schout van Ermel 300 x 125

Reacties

Cookieinstellingen