Ermelose politiek beschouwt uitbreiding vakantieparken als complex probleem

De commissie zette dinsdagavond 29 september wel wat vraagtekens bij de vier pilotprojecten die het college heeft aangewezen als Vitale Vakantieparken om ervaring mee op te doen.

Door Jeanne Dijkstra

ChristenUnie, PE en SGP vonden de gewenste uitbreiding van vijf hectare van ’t Vossenhol wel wat te veel van het goede.

“Waarom spreekt het college in de raadsbrief alleen van uitbreiding en nog niet van krimp?”, wilde Anneke Knoppert (Progressief Ermelo) weten. “Een uitbreiding van 5 hectare van ’t Vossenhol is eens zo groot.”

Ook Ronald van Veen (ChristenUnie Ermelo)wilde weten hoe de natuurwaarden van Ermelo worden geborgd. “We willen geen kaalslag in bepaald gebieden, waar we uitbreiden moeten we ook krimpen”, stelde hij.

CDA, bij monde van Corry Mosterd had vragen over de rechtsongelijkheid van de pilotprojecten. “Er moet geen rechtsongelijkheid ontstaan. Hebben alle parken wel de gelegenheid gehad om mee te doen en waarom heeft u niet in alle gebieden parken aangewezen zodat er een breed palet ontstaat? Niet alle gebieden zijn vertegenwoordigd.”

Han Wilhelm (Burger Belangen Ermelo) zei wel content te zijn met het stuk. Wel wilde hij weten hoeveel oude aanvragen nog op stapel liggen van vakantieparken. Hij verwees naar een stuk van de gemeente Oirschot over het dubbel bestemmen van recreatiewoningen voor zowel recreatie als wonen.

Leo van der Velden vroeg zich af of het college nu vooruit loopt op de parken die stevig hadden ingezet. “Het aanvragen van 5 hectare lijkt me niet de inzet van het project, het gaat toch om revitaliseren van parken en niet om uitbreiden. Onze fractie maakt zich zorgen over de proportionaliteit van de aanvragen. Daar schuilt een gevaar in en dat moeten we eerst boven tafel hebben.”

Wethouder Esther Heutink stelde dat het een complex project was.

  • Lees verder op Ermelonext.nl

Banner Van Panhuis Bouw 300x125

Reacties

Cookieinstellingen