Gemeente Ermelo geeft minima een financieel extraatje

Wanneer de gemeenteraad het goedkeurt zullen mensen met een laag inkomen aan het einde van het jaar een financieel extraatje krijgen, net zoals dit in 2013 en 2014 is gebeurd.

Door Jeanne Dijkstra

De uitbetaling zal in overleg met de Sociale Dienst Veluwerand plaatsvinden.

Het college van burgemeester en wethouders heeft meer tijd nodig voor het ontwikkelen van armoede- en schuldenbeleid. Daarom is het niet mogelijk de uitvoering van het armoede en schuldbeleid in 2015 mee te nemen. In de raadsvergadering van oktober gaf de raad het college in een motie opdracht inzicht te geven in het armoede- en schuldenbeleid in 2015 en volgende jaren.

De vaststelling van het beleidsplan is gepland voor de vergadering van de raad op 17 december 2015. Dit betekent dat de uitvoering van het armoede- en schuldenbeleid over 2015 in dit beleidsplan niet in beeld komt. Door middel van een raadsbrief zal het college aangeven op welke wijze het armoede- en schuldenbeleid in 2015 wordt uitgevoerd.

Met ingang van 2013 heeft de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de gemeenten extra financiƫle middelen beschikbaar gesteld voor armoedebestrijding.

Reacties

Cookieinstellingen