De Driesprong Ermelo krijgt 80 nieuwe woningen

Op de locatie van de oude school De Driesprong en het voormalig verhuisbedrijf Van Beek en hoek Hamburgerweg, zullen 80 nieuwe woningen worden gebouwd in 2017. Dat maakte wethouder Jan van den Bosch maandagmorgen 14 december bekend.

Door Jeanne Dijkstra

Het gaat om grondgebonden woningen, een derde goedkoop, een derde middelduur en een derde duurdere woningen. Er zal geen hoogbouw worden gerealiseerd. Het groen dat zich op deze locatie bevindt zal mogelijk worden ingericht als parkje. Ook komt er als het aan het college ligt, nog een ontsluitingsweg door het gebied met toekomstige woningen. De raad zal er echter nog over moeten beslissen.

Volgens Van den Bosch is het ook tijd dat in 2017 met een nieuwe locatie kan worden begonnen met de bouw van nieuwe woningen. Jaarlijks wil Ermelo circa 100 woningen bouwen. “Bestaande locaties zoals de Vlishoek en ’t Trefpunt drogen op.” Een mogelijke nieuwe locatie voor woningenbouw zal ook landgoed Veldwijk zijn, volgens Van den Bosch. “Maar we weten nog niet waar en hoeveel woningen dat kunnen zijn.”

Het oude fabriekje op de locatie Van Beek, een gemeentelijk monument, zal mogelijk worden gerestaureerd.

Lees verder op Ermelonext.nl

Banner Van Panhuis Bouw 300x125

Reacties

Cookieinstellingen