Ermelo heeft meer woningen van 2 á 3 ton euro nodig

Ermelo heeft niet alleen sociale huurwoningen nodig in de vorm van appartementen en grondgebonden woningen, maar ook woningen in de prijsklasse tussen 200.000 en 300.000 euro. Dat zegt wethouder Jan van den Bosch naar aanleiding van het document woningbouwprogrammering en kaders.

“Dat blijkt uit gesprekken met makelaars. Nu wijken mensen die een verdere stap willen maken uit naar buiten Ermelo. Die doorstroming is ook nodig omdat zij weer goedkopere woningen achterlaten.”

Door Jeanne Dijkstra

Het doel van het document is een nieuwbouw woonprogramma op te stellen dat aansluit op de woonbehoefte van burgers. Van den Bosch: “In 2015 hebben we onze doelstelling om circa 100 woningen per jaar te bouwen tussen 2014 en 2024, ruimschoots gehaald. We hebben er dit jaar 130 gebouwd, maar dat aantal zullen we volgend jaar niet halen. We hebben ons de vraag gesteld wat de woningbehoefte is en hoeveel huur en koop en in welke klasse.” Volgens de wethouder is 30% nodig aan sociale huurwoningen en appartementen. “Daarbij is het belangrijk dat de prijs- en kwaliteitsverhouding voor appartementen goed is en dat zij op de juiste locatie worden gerealiseerd. Anders is er geen vraag naar.”

De taakstelling voor statushouders (asielzoekers die in Nederland mogen blijven) is dit jaar nog gehaald, volgens de wethouder. “Maar we weten nu al dat die taakstelling voor volgend jaar fors omhoog gaat.” Toch zullen niet alle statushouders in reguliere woningen worden gehuisvest. “We denken ook aan alternatieven zoals tijdelijke woonruimte. We zijn al in gesprek met Uwoon hierover.”

Banner Van Panhuis Bouw 300x125

Reacties

Cookieinstellingen