Is uitgaan in Ermelo veilig?

In de projectgroep Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan werken horeca, politie, gemeente, jongerenwerk en bewoners succesvol samen aan een veilig en aantrekkelijk uitgaansleven in Ermelo. Wat is er bereikt? De gemeente Ermelo bericht:

Vrijwillige alcoholcontrole
In juli is vanuit het KVU een alcoholcontrole geïnitieerd. Op 18 juli heeft het BOB team tussen 22.00 en 01.00 uur samen met het Jongerenwerk Ermelo een alcoholcontrole gehouden. 120 jongeren hebben vrijwillig een alcoholtest gedaan. De bedoeling van deze actie was om jongeren te laten zien hoe een blaastest werkt en wat het betekent als je teveel gedronken hebt. De jongeren reageerden positief op deze actie.

Collectieve Horeca Ontzegging
Er zijn het afgelopen half jaar drie horeca ontzeggingen uitgereikt voor een periode van drie maanden. Een collectieve horecaontzegging kan worden uitgereikt aan notoire overlastgevers. Ook als een persoon zich ernstig misdraagt wordt hij of zij voor een bepaalde periode geweerd uit alle deelnemende horecagelegenheden. Het resultaat van de samenwerking tussen gemeente, politie, horecaondernemers, jongerenwerk en bewoners van het centrum heeft zijn vruchten afgeworpen. Ook het komende jaar zal het KVU zich blijven inspannen voor een veilig en sfeervol uitgaansleven.

4.15 straat leeg
04.15 uur straat leeg, is een bekend begrip onder het uitgaanspubliek. De politie en de horeca werken samen om dit in goede banen te leiden. De uitbaters/ portiers dragen rond sluitingstijd zichtbare blauwe hesjes. Zo zijn zij herkenbaar voor zowel bezoekers, politie en andere professionals. Door deze combinatie worden de regels goed nageleefd en zijn de lijntjes kort.

Social Media
Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan maakt ook gebruik van social media. Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze werkzaamheden? Volg ons dan op Facebook.com/Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan Ermelo en druk op de vind ik leuk knop!

Banner Café de Molenaer 2015 300 x 125

Reacties

Cookieinstellingen