Mantelzorgers in Ermelo krijgen VVV-bon van 50 euro

Het college van burgemeester en wethouders gaat mantelzorgers in Ermelo als blijk van waardering een VVV-bon van 50 euro en een ‘Veluws presentje’ geven in de week van de mantelzorg (9 tot en met 13 november).

Door Jeanne Dijkstra

Ook wordt in overleg met lokale ondernemers onderzocht hoe een systeem van kortingsbonnen voor de mantelzorgers opgezet kan worden vanaf 2016.

“Belangrijk is dat wij een structurele aanpak voor mantelzorgers kunnen realiseren. Daarom zijn wij ook met de instellingen in gesprek waar mantelzorgers het best mee geholpen zijn”, aldus wethouder Laurens Klappe. Bij de gemeente Ermelo zijn 300 mantelzorgers bekend. “Maar mantelzorgers die wij niet kennen kunnen zich nog tot 13 november aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorgers. Wij willen ze graag leren kennen om hen te kunnen ondersteunen. Soms willen mantelzorgers niet bekend zijn, maar wij merken dat wanneer zij in contact met elkaar zijn, dit toch op prijs wordt gesteld.”

Volgens Klappe is het aantal mantelzorgers in Ermelo vrij stabiel. “Maar het gaat wel om wisselende groepen. De leeftijd van mantelzorgers gaat wel iets omhoog, maar we bemerken ook dat er kinderen zijn die mantelzorgen. Wij hopen dan ook dat dit op scholen wordt opgemerkt, zodat structurele hulp in de vorm van thuishulp kan worden geboden. Via ons leefbaarheidsteam hopen we oog te krijgen voor dit soort situaties.”

Ermelo krijgt als gemeente 70.000 euro van het Rijk in 2015 en in de jaren erna 100.000 euro voor het mantelzorgcompliment.

Banner Vita Libera 300 X 125

Reacties

Cookieinstellingen