Rotonde Margrietschool moet verkeersveiligheid vergroten

De rotonde voor de deur van de Margrietschool aan de Hamburgerweg, vergroot de veiligheid van fietsers en voetgangers. Dat verzekerde wethouder Jan van Eijsden bij de start van de werkzaamheden maandag 5 oktober. Dit bericht de gemeente Ermelo.

Ook over de Kiss and Ride-strook die voor de school loopt wilde hij iets kwijt. Een betere benaming vindt Van Eijsden de Zoen en Zoef-strook, zodat duidelijk is dat het geen parkeerplaats is. Daarnaast kwam de BouwApp aan bod: een eenvoudige mogelijkheid om het project te volgen via telefoon of tablet. Door in de app te zoeken naar het project ‘rotonde Hamburgerweg – Oude Telgterweg Ermelo’ en deze als favoriet toe te voegen, ontvangen volgers een berichtje als Schagen Infra een update plaatst.

Eerder op de dag organiseerde Schagen Infra een doedag voor de Margrietschool. Op weg naar school en huis passeren de leerlingen elke dag de werkzaamheden, wat een logisch gevolg was voor het wegenbouwbedrijf om de school bij het project te betrekken. Na een korte introductieles over de toekomstige rotonde en de verkeersborden die vanaf begin december van toepassing zijn, maakte groep 3 tot en met 8 kennis met de dode hoek van een vrachtwagen. Als afsluiting ontvingen alle leerlingen een veiligheidshesje, zodat ze veilig de weg op kunnen.

Voor vragen en informatie over het project is er elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur een inloopmoment in de keet van Schagen Infra, achter het benzinestation aan de Oude Telgterweg 120. Uitvoerder Harry Huisman is hier aanwezig. Daarnaast is hij te bereiken via 038 – 477 17 41.

Banner Pitch & Putt

Reacties

Cookieinstellingen