Gemeente Ermelo heeft (nog) geen plek voor vluchtelingen

Het college van b & w van Ermelo heeft nog geen besluit genomen over een aantal op te nemen vluchtelingen in Ermelo.

Door Jeanne Dijkstra

“We denken er nog over na. Er zijn geen grote gebouwen voorhanden waar het gevraagde aantal van 400-600 vluchtelingen gehuisvest kan worden”, aldus burgemeester Baars.

Vorige week kwamen alle burgemeesters van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) bijeen. Gesproken werd toen onder andere ook over de spreiding van kleinere groepen vluchtelingen over meer gemeenten, waardoor het draagvlak onder bewoners zou toenemen. Volgens Baars wil het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA) dat niet. ,”Dat betekent inzet van veel meer mensen over kleinere centra en dat kost veel geld.”

Of bewoners dan meer bereid zullen zijn zich vrijwillig in te zetten, waardoor de kosten juist lager zullen zijn, is volgens Baars een vraag voor het COA. ,”Tot nu toe wil het COA liever grote azc’s voor 1000 tot 3000 mensen. Bovendien zijn er verschillende categorie├źn vluchtelingen. Er zijn mensen die tijdelijk geplaatst moeten worden, mensen die moeten doorstromen en mensen met een status. Die laatsten krijgen voorrang.”

40EN Haarstudio1

 

Reacties

Cookieinstellingen