Hema in de Enk krijgt nieuwe voorgevel

In het kader van het Centrumplan Beter Ermelo neemt de gemeente Ermelo 230.000 euro voor haar rekening.

Wethouder Jan van den Bosch: : “Daarmee bereiken we dat de voorgevel precies wordt zoals wij dat willen. Bovendien is het voor de vitaliteit van winkelcentrum de Enk cruciaal dat de HEMA daar gevestigd blijft.” 
Het nieuws betekent dat de eigenaar van de HEMA in Ermelo en het college van burgemeester en wethouders na jaren van plannen maken, er uit zijn . Zij hebben gezamenlijk afspraken gemaakt om onder andere een nieuwe, uitnodigende entree van het HEMA-winkelpand te realiseren. Het plein in De Enk wordt groter en de winkels in het gebied beter zichtbaar. Bezoekers aan het centrum lopen daardoor straks sneller en gemakkelijker even binnen bij de HEMA en de andere winkels in De Enk.
Het winkelpand  van de HEMA ondergaat een metamorfose. De huidige gevel die grenst aan het pleintje in De Enk wordt naar achteren verplaatst en gebouwd in een rechte lijn. Aan de westkant van de winkel (bij het parkeerterrein De Bree) ondergaat de winkel een uitbreiding. 
HEMA-eigenaar Willemien Blankenaauw: ‘We zijn blij met de afspraken. Straks kunnen klanten ons beter vinden en we kunnen hen een nog aantrekkelijker winkel aanbieden. De parkeerplaatsen tussen de Groeneweg en de Dr. Holtropstraat (parkeerterrein De Bree) worden opnieuw aangelegd. Dat vind ik ook een groot voordeel. Mensen kunnen hun auto gemakkelijk en gratis parkeren om een bezoek te brengen aan het hele centrum van Ermelo.’
Jan van den Bosch, wethouder gemeente Ermelo, is trots op de nieuwe plannen: ‘We zijn druk bezig met het verbeteren van ons centrum. Zo wordt bijvoorbeeld de gehele Stationsstraat inclusief het Pauwenplein opnieuw aangelegd en zijn we samen met de ondernemers bezig met het invoeren van centrummanagement. Ik ben ervan overtuigd dat ook de vernieuwing van het winkelpand van de HEMA en het vergroten van het pleintje in De Enk zorgen voor een levendig, gezellig en attractief centrum. Een centrum waar bezoekers graag komen winkelen, een kopje koffie drinken of iets eten.’
In januari 2014 ondertekenen beide partijen een overeenkomst waarin de afspraken vastgelegd zijn.
Dan starten de voorbereidingen voor de werkzaamheden. Naar verwachting is de bouw afgerond voor de paasdagen van  2015.
Cookieinstellingen