EdBokt over zijn lege bord

Iet Wiet Waait mijn bord is leeg, EdBokt hard ‘Pipo Koeien…’

Zuurkoolstamppot met spek en worst
Beste lezers, alvorens op mijn punt van deze week te komen neem ik u eerst mee op mijn culinaire avonturen van de afgelopen week. Als een echte Swedish Cook, zonder muts maar wel met pollepels stond ik in de keuken te goochelen met de lekkerste ingrediënten. Mijn wederhelft zegt wel eens, ‘jij denkt ook alleen maar aan eten hè’. Tja, daar heeft ze moet ik bekennen wel een punt alhoewel ik natuurlijk ook wel eens aan wat anders denk. Aan wat Ed Bok(t), hoor ik jullie denken, haha dat zeg ik niet, dat is privé en dat houd ik zo. Oké, wil jullie wel verklappen dat, waar ik aan denk niet werkt op een lege maag, maar ehhh … we dwalen af. Maandag, zuurkoolstamppot met gebakken stukjes Elstar, wat melk er door, een snufje zeezout, iets peper met daarbij wat uitgebakken spekjes en een Hema worst.

Kipfilet met pindasaus en witte rijst
Dinsdag; gebakken stukjes kipfilet, gefruit uitje met wat gebakken champignons in satésaus met witte rijst, vrij eenvoudig en snel klaar. Woensdag, na een stevige lunch van omelet met zalmsnippers en geraspte kaas op brood even wat bijkomen met een simpele kop soep. Lezers die mogelijk geïnteresseerd zijn in de rest van mijn culinaire belevenissen die week, moeten maar een mail sturen, deel ze graag@ En dan de, wie is toch die man die op zondag het vlees snijdt dag, wordt het eten bij mijn favoriete ‘de Schout van Ermel’ of toch weer zelf kokkerellen. Ik besluit, ingegeven door het drukke sportprogramma van die zondag op TV zelf wat klaar te maken. Terugkijkend, smullen dus, twee dagen vlees, twee dagen gevarieerd met vette vis, vol Omega-3 goed voor hart en bloedvaten, zeg nou zelf, is dat duurzaam of niet. Tja, en dan is het weer maandag.

Didi en groene mannetje: eetlust weg!
Maandag Kabeljauwfilet met mosterdsaus, aardappelpuree met daarbij worteltjes en doperwtjes, weer een heerlijk begin van de week! Maar dan, terwijl ik er nog niet uit ben wat de volgende dag op het menu moet staan kijk ik naar “Pauw met …… we gaan beginnen” en zie activist Didi Samson met ’t enge groene mannetje Jesse Klaver. De twee hadden elkaar de liefde verklaard, het leek verdorie wel een uitzending van memories. Met publiciteits- geile koppies ‘ratelden’ ze maar door, niet gehinderd door enige nuance en vragen over ‘kosten’ drongen totaal niet tot hun door, al is dat laatste ‘politici eigen’. Over twintig jaar alleen nog maar elektrische auto’s, oké daar ben ik voor, mits betaalbaar. Kolencentrales dicht, ook die met goedkeuring / medeweten van Didi Samsom januari 2015 pas geopend is, kosten ehhh vele miljarden aan kapitaalverlies en claims van de energiemaatschappijen! O ja, zei Didi, dan houden we er een in reserve voor het geval! Jesse riep, minder akkerbouw en minder huizen bouwen en dat terwijl we nu al 40.000 huizen tekort komen voor asielzoekers.

Klimaatprobleem ligt op mijn bord
Zo werd er door Didi en Jesse, ‘we moeten dit, en we moeten dat’ geroepen, al is dat laatste ‘politici eigen’. Gelukkig en/of helaas zien we dat van ‘we moeten dit en we moeten dat’, er doorgaans niets terecht komt. Maar voor mij was de limit wel dat ’t enge groene mannetje zei, we willen minder, minder, minder koeien. Tja, lezers de laatste keer dat iemand minder, minder, minder riep leidde tot erg veel gedoe. Geen koeien, daar gaat mijn biefstuk en mijn stoofpotje dacht ik meteen, helemaal toen ik las dat nota bene Marianne Thieme van de PvdD de delegatieleider is van de commissie voor Infrastructuur en Milieu die ons land op de milieuconferentie vertegenwoordigd, waar ook Lutz Jacobi in zit. De Marianne Thieme die stelt dat het klimaatprobleem op ons bord ligt. Tja, dat bedoelt ze ook mijn bord dus dacht ik.

Pipo Koeien
Ik moest meteen denken aan de Dikke Deur die tegen Pipo de Clown riep, ‘Pipo Koeien’ Een schrale troost is dat China, de grootste vervuiler pas over 20 jaar gaat werken aan het milieu, dan maar naar de Chinees Ed Bok(t) … probleempje: ik houd niet zo van Tjap Tjoy ….

Ed Bok(t)

Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

Reacties

Cookieinstellingen