EdBokt over gebruik van Paddo’s in de politiek

Ed Bok(t) over de natuur, Paddo’s, en de trekvogels Ard en Wilma…

Paddo’s, ik gok het maar niet…
Wat een genot is het toch als je de vrijheid en ook de tijd hebt om van de natuur te genieten, natuur waar het mooie Ermelo zo rijk aan is. Wandelen op de hei of in de bossen, samen met je hond, los maar ‘waar nodig’ natuurlijk wel aangelijnd. Soms de verrekijker mee om vogels van nabij te kunnen bekijken maar wel altijd de camera in de aanslag om de veelvoud aan paddenstoelen, die er nu ook volop zijn te fotograferen.

Tjonge, wat zijn het er veel zeg, nooit geweten dat er zoveel soorten, maten en kleuren zijn. Vorig jaar had ik er ook al wat ‘vastgelegd’, maar het lijkt verdorie wel of er steeds meer bij komen. Ik vrees echter dat het meer met mijn ‘plotselinge aandacht’ voor de natuur te maken heeft en dat ze er dus altijd al wel zijn geweest. Tja, dat krijg je dus, beste lezers wanneer je met prepensioen gaat maar, genieten is het wel, met al die Paddo’s. Ik vraag mij bij het zien van zoveel Paddo’s wel af welke eetbaar zijn en van welke je ‘stoned’ wordt, ik gok het maar niet. Met de lotto en postcodeloterij win ik nooit iets, dus àls ik de gok zou nemen, vrees ik dat dit dan ook wel eens mijn laatste column kan zijn geweest…

Op een grote paddenstoel, rood met …
Een paddenstoel, zoals wij ‘m boven de grond zien, of op een houtstammetje, is eigenlijk een vrucht. Als ie eenmaal rijp is, gaat ie sporen en zich verspreiden en zo kunnen ook op andere plekken paddenstoelen komen. In de grond of in het hout zit een schimmel, de zogeheten zwamvlok en die zwamvlok maakt de vrucht, de paddenstoel. Ik kan er veel over vertellen maar jullie moeten zelf maar even op Google sporen en je Paddo kennis is weer up- to date.

Neen, beste lezers, deze jongen raakte steeds meer geïnteresseerd in het gebruik van de Paddo. Neen, niet in de keuken, al kan ik daar als een echte ‘Swedish Cook’ wel mee uit de voeten, maar meer als drug, zeker toen ik de effecten las en zag. Want laten we eerlijk zijn, wie deze week de politiek een beetje gevolgd heeft moet toch wel tot de conclusie komen dat de politici stevige gebruikers moeten zijn.

Paddo’s in de Mark Rutte variant…
Soms geven Paddo’s een ‘gezellig’ gevoel, je lacht, bent vrolijk en de wereld ziet er mooi kleurrijk uit, zeg maar de Mark Rutte variant. Zagen jullie hem deze week nog breed lachend op de foto met onze Koning, de mond zo wijd open staand, daar kon wel een hele vracht met verkiezingsbeloftes in. Even daarvoor had hij de VN toegesproken. Ik weet niet wat Mark ze allemaal heeft verteld, maar zijn speech zou mensen moeten overtuigen om ons Nederland een tijdelijke zetel in de VN te doen bezorgen.

Ik zelf geloof er allemaal niet zo in hoor. Flink opscheppen over hoe goed wij in Nederland wel niet zijn, wat we allemaal wel niet kunnen, dan moet je zelf heel veel paddo’s genomen hebben om dat allemaal te geloven toch!

Paddo’s in de Jet Bussemaker variant…
Soms keer je meer in jezelf, heb je allerlei gedachtenkronkels, snap je weinig van wat er om je heen gebeurt, of je eigen gedachten en kom je moeilijk uit je woorden, zeg maar de Jet Bussemaker variant. Onze Jet had in juni al een deal met haar ambtsgenoot in Frankrijk gesloten om samen de Rembrandt schilderijen aan te kopen om deze dan ‘per toerbeurt’ in het Louvre en het Stedelijk, aan het publiek te vertonen. Vervolgens gaat ze, maanden later in het geheim met Fractievoorzitters overleg voeren om, met goedkeuring van de Kamer beide schilderijen naar ‘Huis’ te laten komen.

Ik zag haar bij Pauw en DWDD zitten, verstrikt in haar eigen gedachtenkronkels. Jet die, tot vervelends toe niet op de gestelde vraag wist te antwoorden maar steeds weer verviel in kreten als Publiek geld en Cultureel Erfgoed, typisch gedrag na ‘t gebruik van Paddo’s dus. En dan het gezwam deze week van Minister Ard van der Steur en het gezwam van Wilma Mansveld, die moeten stevig hebben gebruikt, dat kan niet anders. Ik vermoed dat er in de donkere en vochtige krochten van de Haagse Kamergebouwen wel zoveel paddo’s groeien, tja en zie er dan maar eens vanaf te blijven.

Politici niet zo verstandig als trekvogels…
Ik hoorde deze week ook al weer trekvogels overvliegen. Mijn kennis van de natuur is nog te beperkt, weet dus niet wie ze zijn en waar naar toe. Wat ik wel weet, zij vertrekken…

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

40EN Haarstudio1

 

Reacties

Cookieinstellingen