Ed Bok(t) over Prinsjesdag, Borsten, Rembrandt en de Aardappeleters…

Ed Bok(t) over Prinsjesdag, Borsten, Rembrandt en de Aardappeleters…

Schoenen weer terug naar Zalando…
Beste lezers, de derde dinsdag in september oftewel ‘Prinsjesdag’ is weer achter de rug. We hebben allemaal de Koninklijke stoet, vergezeld van veel militair en ceremonieel vertoon voorbij zien komen. Een optocht met commandanten, adjudanten, vaandelwachten, Rijknecht-majoors, veel bereden ere-escortes, standaardwachten, trompetters, lakeien en muziekkorpsen, erewachten, kamerheren, ceremoniemeesters, grootmeesters en paarden, heel veel paarden met koetsiers, hulp-koetsiers en postiljons. Maar we hebben het weer gehad, dus kunnen de paarden weer de wei in en uniformen in de kast. De pakken van alle politici terug naar de verhuurder, de hoedjes weer naar de Kringloop, de jurken terug naar de Feestwinkel en de schoenen naar Zalando. Tja, Post.NL zal er druk mee zijn!

Wat een spreker is die man…
En dan na Prinsjesdag nog twee dagen de Algemene Beschouwingen, het politieke hoogtepunt van het jaar. Alle cadeautjes, oftewel de verkiezingspropaganda uit de miljoenennota waren al uitgelekt en zelfs de troonrede was gelekt. Ik dacht nog, wat zou het toch leuk zijn geweest als onze Koning onverwacht en tegen alle protocol in dit jaar wéér een mop verteld had, maar ja, die van vorig jaar over de participatie- samenleving was natuurlijk niet te overtreffen.

De AB van een nepparlement zoals Wilders treffend doch op een verkeerde toon zei. Oké, het zijn wel de enige twee dagen dat de kamer vol zit, maar wat een oersaai, vervelend en dom gedoe is dat eigenlijk zeg. De een zit verveeld om zich heen te kijken, weer een ander werkt achterstallige e-mails weg, men is druk te twitteren en WhatsAppjes te versturen en een ander valt bijna in slaap. Maar, eerlijk is eerlijk probeer zelf eens wakker te blijven als Sybrand van Haersma Buma, wat wil je met zo’n naam er onsamenhangend staat te hakkelen. Men interrumpeert, probeert de lachers of droeftoeters op hun hand te krijgen maar het leidt, dat blijkt de volgende dag als het Kabinet antwoord tot helemaal niets…

Mis ‘PvdA Beauty’ Nebahat nu wel…
Neen het kon mij niet bekoren. Mis dan echt Nebahat Albayrak, PvdA ‘Beauty’ van Turkse komaf met haar Rotterdamse tongval. Weet u nog, tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer, dat live werd uitgezonden, wat zij zich klaarblijkelijk niet realiseerde. Ze zat via haar IPhone met iemand in de Kamer te flirten en schudde, na het lezen van een sm(s) bericht met een ondeugende smile, met haar borsten. Tja, lezers, ik moet daar bij Jetta Klijnsma, Sharon Dijksma of ET Wilma Mansveld niet aan denken en zie het ze ook niet zo doen. Alhoewel, die laatste kan het wel, maar dan bedoel ik het meer overdrachtelijk, schudden kan ze het, haar baan met die NS soap!

Van Rembrandt naar de Voedselbank…
Alles lekt uit, maar de 80 miljoen financiële bijdrage van u en mij als belastingbetaler voor de twee Rembrandt schilderijen niet. Dat wist men, onder leiding van onze veilingmeester Pechtold goed geheim te houden. Het zou de Kamer, maar zeker het Kabinet sieren als ze aan al die Nederlanders hadden gedacht die voor hun eten dagelijks afhankelijk zijn van de Voedselbank, of de Nederlandse kinderen die opgroeien in armoede.

Gek hè, daar heb ik tijdens de Algemene Beschouwingen niemand over gehoord. Wel ff 80 miljoen uitgeven voor de huwelijksportretten van Maerten Soolmans en Oopjen Coppit, Toon Hermans zou zeggen, “Nooit van gehoord.” Neen, lezers, ik denk nu meer aan de Aardappeleters van Jan Steen. Misschien leuk daar wat kopietjes van te laten maken en deze straks, over ruim 15 jaar in de nieuwe werkkamers van de fracties te hangen. Opdat we niet vergeten toch!

Ed Bok(t)
Ed Bok is Ermeloer, EFC’58 fan, sociaal en betrokken.

Banner De Haarstudio 300x250

Reacties

Cookieinstellingen