Gert Koelewijn slaat opnieuw zijn slag

Foto:

Winnaar van de dirigentenslag dirigeert het Nieuwjaarsconcert Crescendo Ermelo.

Op zaterdagavond 4 januari 2014 verzorgt Christelijke Harmonie Crescendo haar inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert. Afgelopen jaren was het programma gebaseerd op het traditionele nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker maar dit jaar is er gekozen voor een andere, zeer afwisselende opzet, die het publiek ook zeker zal aanspreken. 
Het groot orkest staat normaal gesproken enkel onder leiding van dirigent Ralph Peters, maar afgelopen november stonden er maar liefst vijf andere dirigenten voor het orkest. Zij gingen met elkaar de strijd aan om de titel ‘Maestro van Crescendo 2013’. In de finale ging Gert Koelewijn van HiziHair er uiteindelijk met de titel vandoor. Tijdens het nieuwjaarsconcert zal hij wederom twee stukken dirigeren: de ‘Boléro’ van Ravel en de mars ‘Wien bleibt Wien’. 
Het orkest heeft voor dit concert verder samenwerking gezocht met accordeonist Ronald van Keulen en danseressen Michelle de Groot en Asha Tensen.  Ronald van Keulen is een jonge accordeonist met veel ervaring, aan het begin van een prachtige carrière. Hij studeert momenteel aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Ronald en Crescendo zullen samen van zich laten horen in de stukken ‘Oblivion’, dat is gecomponeerd voor de Italiaanse film Enrico IV en ‘Sous de ciel de Paris’, uit de gelijknamige film uit 1951. Daarnaast zal hij nog enkele stukken alleen ten gehore brengen. 
Michelle en Asha zijn leerling van Ballet- en Dansstudio Ermelo van Bernice Zwijnenberg. Zij zullen dansen tijdens de ‘Valse Sacrée’ een wals gecomponeerd voor de film “Het Sacrament” van Hugo Claus. Zowel het orkest als de solisten zijn na de gezamenlijke repetities erg enthousiast over deze bijzondere samenwerking. 
Alsof de verschillende dirigenten en solisten nog niet genoeg afwisseling teweegbrengen, zal er ook nog een optreden zijn van een trombonekwartet gevormd door studentes aan verschillende conservatoria in Nederland. Samen vormen zij een vrij uniek trombonekwartet met alleen maar vrouwelijke leden.
Het concert vindt plaats in de Lukaskerk op het Landgoed Veldwijk te Ermelo, aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30 uur). De toegang bedraagt 5 euro; jeugd t/m 12 jaar 2,50 euro, inclusief consumpties. Na afloop van het concert is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten onder het genot van een drankje.
Meer weten over Crescendo? www.crescendo-ermelo.nl  
Cookieinstellingen