Wintervogels spotten op Delta Schuitenbeek

Foto:

De Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo organiseert een vogelexcursie voor jong en oud. 

Op zondag 15 december om 14.00 uur houdt de Stichting Natuur- en MilieuPlatform (NMP) Ermelo een vogelexcursie voor jong en oud. 
Op deze winterdag gaan we te voet vanaf de Zeedijk vogels spotten op Delta Schuitenbeek, gelegen aan het Nuldernauw tussen de gemeentes Putten en Nijkerk. Dit natuurontwikkelingsgebied herbergt het hele jaar een grote variatie aan vogels en met name in de winter zijn gasten uit het noorden van Europa te bewonderen, zoals grote zaagbek, nonnetje, brilduiker, pijlstaart en kleine zwaan. Op de aangrenzende weilanden van de Putterpolder kunnen we diverse soorten ganzen als grauwe gans, kolgans en brandgans aantreffen. Voor de (vogel)liefhebber dus een absolute aanrader!
Deze excursie staat onder leiding van de ervaren NMP-gidsen, Gert Schuurman en Gerard van Ruiten. 
Vertrek vanaf de voet van de Zeedijk, nabij Motel Nulde, om 14.00 uur. De wandeling duurt tot 16.00 uur. Gezien de tijd van het jaar, raden we warme kleding aan en een verrekijker is altijd handig.
Opgave is noodzakelijk en kan per telefoon via het secretariaat van de Stichting NMP, telefoon  0341 55 41 26 of per mail aan info@nmpermelo.nl. Kosten: € 2,50 per persoon, ter plaatse te voldoen bij de excursieleiding. Zie voor meer informatie de website: www.nmpermelo.nl
Cookieinstellingen