Uitje naar Europees hooggebergte én eigen land

Foto:

Lezing KNNV neemt je mee naar schitterende natuurgebieden met de meest mooie plantensoorten.

Op woensdag 11 december om 20.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom bij de lezing ‘Orchideeën en andere zeldzaamheden. De lezing vindt plaats  in het centrum voor erfgoed, natuur en milieu Het Pakhuis aan het Molenaarsplein 24.  
Luuk Vermeer, lid van de KNNV-afdeling Noordwest Veluwe, vertelt over onder andere orchideeën en andere bijzondere plantensoorten.
Tijdens de lezing komen behalve orchideeënsoorten uit het Europese bergland, ook rots- en alpineplanten voorbij die hier hun groeiplaats vinden. Na beelden van prachtige landschappen uit het hooggebergte  worden twee schitterende natuurgebieden bezocht in het oosten van ons eigen land. Hier komen onder andere meer dan 10 beschermde plantensoorten van de rode lijst voor, zoals parnassia, beenbreek en klokjesgentiaan.
Wat is en doet de KNNV-afdeling Noordwest Veluwe?
In 1901 werd de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging opgericht door onder andere de beroemde Jac.P.Thijsse. In heel Nederland zijn zo’n 50  KNNV-afdelingen actief. Eén daarvan is de afdeling Noordwest-Veluwe die op 10 mei 1971 werd opgericht. 
De KNNV-afdeling  wil de inwoners van de Noordwest-Veluwe enthousiast maken voor de  3 N’s van de doelstellingen van de KNNV: natuurbeleving, natuurstudie en natuurbescherming. Er worden activiteiten georganiseerd zoals excursies, lezingen, cursussen en inventarisaties. Ook worden de handen uit de mouwen gestoken als het gaat om bijvoorbeeld het knotten van wilgen, het schonen van heidevelden en het begeleiden van de jaarlijkse paddentrek. De Gezamenlijke Natuurbeschermingswerkgroep met de Vogelbeschermingswacht Noord-Veluwe laat zijn stem horen bij onder andere planologische voornemens die nadelige gevolgen kunnen hebben voor natuur, milieu en landschap in onze omgeving. 
Voor meer informatie: www.knnv.nl/noordwestveluwe
Cookieinstellingen