Kerstoptreden van Arda Konings en ‘haar gevolg’

De Heerlickheijd van Ermelo is zaterdag 14 december het sfeervolle toneel van koor-/solo-/duo-/kwartet- én samenzang.

Het initiatief voor het kerstoptreden komt uit de hoed van de veelzijdige Arda Konings. Veel mensen kennen de Ermelose als verslaggever/fotograaf voor onder meer ermelo.nieuws.qz0.nl. Maar daarnaast houdt zij zich niet bepaald onverdienstelijk bezig als zangcoach, dirigent en zingt zelf ook nog eens de sterren van de hemel.
Een heel goede indruk van deze ’tak van sport’ van Arda krijgen liefhebbers met het gevarieerde en afwisselende concert, ondergedompeld in kerstsferen.
Heel bijzonder is het optreden van miXsing, het koor voor mensen met en zonder beperking. Als dirigent zwaait Arda er sinds ruim een jaar de scepter. “Het unieke aan dit koor is dat de helft van de leden beperkt is en de andere helft niet. Zo hebben de leden met een beperking één op één een maatje die hen helpt. Verschillen vallen echter weg met samen zingen. Want muziek verbindt, is een tovermiddel.” 
Een belangrijke rol tijdens het twee uur durende optreden is weggelegd voor een aantal zangleerlingen van Arda.  “Ik vind het echt leuk om hen op deze manier een podium te bieden, zodat ze aan vrienden, familie en bekenden kunnen laten zien en horen wat ze in hun mars hebben.” Tien van de twintig zangleerlingen durven de uitdaging aan. Waarvan twee een gelegenheidsduo vormen en de rest treedt als solist op. 
Daarnaast geven de zussen Gea en Jolanda een gastoptreden weg. Maar Arda treedt zelf ook op met haar zus Lia als het zangduo ‘The King’s Sisters’. 
“Ons streven is dat mensen genieten van het kerstoptreden, dat het ze raakt en er blij van worden.”
De toegang voor het Kerstoptreden is gratis. “Een bewuste keuze zodat het concert voor iedereen toegankelijk is.” Een visie die wordt gedeeld door Marcel Glaser van de Heerlickheijd, en daarom de zaal gratis ter beschikking stelt. “Ook de Heerlickheijd wil het Ermelose publiek zoveel mogelijk bij het hotel betrekken.”
Het Kerstoptreden vindt zaterdag 14 december om 20.00 uur  plaats in Golden Tulip Heerlickheijd van Ermelo aan de Staringlaan 1. De zaal is open vanaf 19.30 uur.
Cookieinstellingen