Op zoek naar herder en schaapskudde

Foto:

Zondag 8 december is er een wandeling naar de herder en de schaapskudde op de Ermelosche Heide. 

Op zondag 8 december organiseert Stichting Schapedrift Ermelo een wandeling naar de herder en de schaapskudde op de Ermelosche Heide. 
Vertrek is om 13.00 uur vanaf de schaapskooi Ermelo, aan de Drieerweg tussen Ermelo en Drie. De excursie duurt circa anderhalf uur en is geschikt voor alle leeftijden. 
Vrijwillige natuurgidsen vertellen onderweg over het heidebeheer en wat er te zien is in het winterse landschap. De herder geeft uitleg over het hoeden van de schapen met de honden. Mogelijk wordt er samen met de kudde terug gewandeld naar de schaapskooi en het bezoekerscentrum. Deelname € 3,00, t/m 12 jaar € 1,50. Aanmelden kan bij het bezoekerscentrum, tel. 0577-407254 of per e-mail: info@schapedrift.nl. Na afloop is er koffie, thee, warme chocolademelk en glühwein verkrijgbaar. Deze wandelexcursie is ook op andere dagen voor groepen te reserveren. Meer informatie op www.schapedrift.nl
Drukke tijd
Dagelijks struint de herder met de kudde Veluwse heideschapen en honden over de Ermelosche Heide. De schapen eten er overtollige grassen en boompjes weg. In de winter wordt het steeds moeilijker om voldoende voedsel op de hei te vinden. De schapen worden dan met brokken en kuilgras bijgevoerd in de kooi. De herder gaat deze tijd van het jaar steeds korter de hei op. Er breekt een drukke periode aan van bijvoeren en vanaf eind januari worden de eerste lammeren al verwacht bij de Ermelose kudde. 
Openingstijden
Dit is ook een mooie tijd om vaker bij de schaapskooi en het bezoekerscentrum te komen kijken. Tot 14 december geopend op woensdag, zaterdag en zondagmiddag van 12.30-16 uur; in de kerstvakantie iedere middag open van 12.30-16.00 uur. De toegang is gratis.
Cookieinstellingen