Theatergroep Spiegel speelt Sinterklaas

Foto:

In voorstelling ‘Spoorloos’ pikt stationschef de stoomtrein met alle cadeaus.

Op woensdag 20 november, om 14.00 én 15.30 uur treedt  de Ermelose Theatergroep Spiegel op met de Sinterklaas theatervoorstelling ‘Spoorloos’, in theater De Dialoog aan het Raadhuisplein. 
Het belooft een echte traditionele familievoorstelling te worden voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met  10 jaar. Maar ouders, opa’s en oma’s tot grotere broers en zussen zullen net zoveel plezier beleven aan de voorstelling.
De cast die bestaat uit  Eric Grootendorst, Toon Hollanders, Carmen Nighting en Rein Tanis, onder leiding van regisseur Philip Baalmans, laten tijdens de repetities in ieder geval toneelspel zien dat veelbelovend is.
Uiteraard wordt, als het zover is, de voorstelling door de echte Sinterklaas en zijn pieten gespeeld.
Of het nu de woordgrappen zijn, het stuntelige en onbeholpen gedrag van sommige personages, Sinterklaas als baken van rust, meezingen met de traditionele Sinterklaas-liedjes, de opgevoerde spanning, de kinderen zullen op het puntje van de stoel zitten en zich helemaal in het verhaal verliezen. 
Want al wordt ingezet op een veel gebruikt thema, cadeautjes die zoek zijn, het is Baalmans die met de door hem bedachte verhaallijn er een compleet verrassende invalshoek aan weet te geven. 
Het verhaal in het kort:
De stationschef heeft al jaren geen cadeautjes meer van Sinterklaas gekregen.
Daar is hij zo boos over, dat hij een list verzint en de stoomtrein van Sinterklaas met alle cadeaus pikt.
Sinterklaas en zijn pieten blijven alleen vertwijfeld achter op het spoor, zonder cadeaus en zonder zijn boek.
Na een lange nachtelijke wandeling komen Sinterklaas en zijn twee pieten doodvermoeid aan bij het station en ontmoeten daar de stationschef.
Waar is de trein gebleven en waar de cadeautjes van de kinderen???
Cookieinstellingen