Nacht van de Nacht  bij schaapskooi Ermelo

Foto:

Op zaterdag 26 oktober zijn er veel activiteiten in en rond het bezoekerscentrum. 

In en rond het bezoekerscentrum en de Ermelose schaapskooi zijn op zaterdag 26 oktober tussen 19.30 en 22.00 uur tal van activiteiten die in het teken staan van de Nacht van de Nacht. De toegang is gratis.
Wethouder Nederveen geeft om circa 19.15 uur het startsein voor de Nacht van de Nacht. 
Beleef de duisternis
Het accent van de avond ligt op het ‘beleven’ van de duisternis en de stilte van de nacht. Niet voor niets is hiervoor als locatie de schaapskooi van Ermelo uitgezocht. 
Gelegen in het buitengebied aan de rand van de Ermelosche Heide, met weinig lichtvervuiling en een wijds uitzicht, is het een ideale plek voor dit evenement. Op het weiland bij de schaapskooi staan twee telescopen opgesteld om de sterren van dichtbij te kunnen bekijken. Er zijn gegidste nachtwandelingen over de Ermelose Heide, waarbij regelmatig stil gestaan wordt om te luisteren naar vogels en andere nachtgeluiden. 
Op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum zijn korte lezingen over vleermuizen, nachtvogels, lichtvervuiling en wild(aanrijdingen). Tijdens de presentatie over lichthinder is uitleg over de foto’s van ruimtevaarder André Kuipers van de nachtelijke Aarde. 
In een aparte ruimte van het bezoekerscentrum wordt de beweging van sterren en planeten op een groot beeldscherm uitgelegd. Als het die avond bewolkt is zal aan de hand van een Tellurium worden verklaard hoe de bewegingen van de zon en de maan de seizoenen op de wereld bepalen. 
De organisatie van deze avond is in handen van de volgende  organisaties:
Stichting Natuur- en Milieu Platform Ermelo (NMP Ermelo) 
Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV)
Stichting voor Natuur- en milieubescherming Putten (stichting N&MP)
Sterrenvereniging Astra Alteria uit Putten
Groennetwerk, gemeente Ermelo
Stichting Schapedrift Ermelo
Route-informatie: 
De Ermelose schaapskooi is per auto ALLEEN te bereiken via de Drieërweg tussen Ermelo en buurtschap Drie. Op de kruising met de Postweg (een zandweg) staat een verwijsbord. De schaapskooi staat met bruine verwijsborden in de omgeving van Ermelo aangegeven. Meer info: www.schapedrift.nl.
Cookieinstellingen