Van bloemetjes en bijtjes bij Groei & Bloei

Foto:

Evert Ruiter vertelt erover tijdens verenigingsavond op 15 oktober.

Op dinsdag 15 oktober 2013 om 20.00 uur houdt Groei & Bloei afdeling Ermelo-Putten een verenigingsavond. Op deze avond zal Evert Ruiter, veldbioloog en eigenaar van Alcedo Natuurprojecten een lezing verzorgen.
Insecten en planten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat gaat verder dan het bekende fenomeen van de bestuiving van bloemen door insecten. Soms zijn die verbanden heel ingewikkeld en soms ook heel simpel. Zo kan de vlinder Zilveren maan niet bestaan zonder de aanwezigheid van het Moerasviooltje. Zeker is dat het plantenrijk niet zou bestaan zonder het insectenrijk. 
Over die bijzondere band gaat deze lezing. Aan de hand van eigen fotomateriaal vertelt Evert Ruiter over dit fenomeen in algemene zin. Daarnaast gaat hij wat dieper in op enkele bijzondere samenlevingsvormen. 
De avond wordt gehouden in de theaterzaal van De Dialoog, naast het gemeentehuis, Raadhuisplein 4. De zaal is open om 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur. Leden (met één huisgenoot) hebben gratis toegang op vertoon van het G & B ledenpasje, niet-leden zijn van harte welkom en betalen 2,50 euro als tegemoetkoming in de kosten. Voor meer Groei- & Bloei-informatie: www.ermelo-putten.groei.nl
Cookieinstellingen