Bij BouwSports Ermelo zweten voor Villa Joep

Foto:

BouwSports houdt 12 oktober een spinningmarathon voor onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker. Op zaterdag 12 oktober van 9.00 – 12.00 uur organiseert BouwSports aan de Kerkdennen 40a, in samenwerking met Stichting Villa Joep, een spinningmarathon.

Doe mee
Op moderne fietsen begeleid door opzwepende muziek worden er per uur drie etappes gefietst.  In de warming-up brengt de instructeur de deelnemers langzaam op toeren en In de hoofdfase is het de beurt aan de etappes. Eerst vlak, dan een paar heuvels en misschien een intensieve bergetappe. Tijdens de cooling down kunnen deelnemers zich langzaam ontspannen en wordt de hartslag weer rustiger. 
De opbrengst van spinningmarathon is bestemd voor Stichting Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. 
Dit is een zeldzame vorm van kinderkanker met een overlevingskans van maar 30 procent. Neuroblastoom komt in Nederland bij ‘slechts’ 25 kinderen voor, een te beperkt aantal om onderzoek naar te doen. Daarom stimuleert en financiert Villa Joep onderzoek. De stichting is opgericht door ouders die hun zoon Joep verloren aan deze agressieve vorm van kinderkanker. 
Met de spinningmarathon haakt BouwSports aan bij het Benefietgala voor Villa Joep, dat zaterdag 12 oktober plaatsvindt in de Heerlickheijd van Ermelo.
Initiatiefnemer is het Shantykoor Ermeluiden, dat het gala organiseert ter ere van haar tienjarig jubileum. 
Voor alle informatie over het benefietgala voor Villa Joep: www.benefietgala-villajoep.nl
Cookieinstellingen