‘U bent mijn moeder’

Foto:

Legendarische voorstelling van Joop Admiraal over zijn dementerende moeder speelt op 26 oktober in Ermelo.

Oftewel uitgevoerd door theatergroep Suburbia op zaterdag 26 oktober in Theater De Dialoog aan het Raadhuisplein, om 14.00 uur.  
‘U bent mijn moeder’, de legendarische voorstelling van Joop Admiraal over zijn dementerende moeder, was een hoogtepunt in de geschiedenis van het Nederlandse theater. Suburbia-regisseur Albert Lubbers bewerkte de tekst tot een moeder/dochter verhaal. Marie-Christine de Both speelt zowel de dochter als de moeder. 
Het Alzheimer Café Ermelo wist de theaterproductie naar Ermelo te halen door een royale gift van het Diaconaal Platform Ermelo.
Volgens de werkgroepleden oud-huisarts Dick Rhebergen en Renske Kuipers, is de voorstelling speciaal bedoeld voor partners, familieleden, vrienden, verzorgers tot mantelzorgers van ouder wordende dementerende mensen.
“Deze productie laat in kort bestek het verdriet, de zorg, de angst voor de naderende dood, de humor, de verborgen agenda’s, de toenadering en de verdieping van het contact zien. De toeschouwers delen met elkaar wat herkenbaar is en zijn even niet alleen met hun zorgen.”
Omdat het theaterstuk veel emoties zal oproepen is er na de voorstelling een nabespreking. 
‘U bent mijn moeder’ speelt op zaterdag 26 oktober in Theater De Dialoog aan het Raadhuisplein, om 14.00 uur. Toegangskaarten á 5 euro in de voorverkoop: De Baanveger en boekhandel Riemer & Walinga aan de Stationsstraat 131. Voor de voorstelling kaarten aan de zaal.
Voor meer informatie over Alzheimer Café Ermelo: De Baanveger: (0341) 567000.
Cookieinstellingen